top of page

Projektas „Tvaraus turizmo skatinimas regionuose“



Viešoji įstaiga „Žaliasis regionas“, atsižvelgiant į kitų šalių tvaraus turizmo pavyzdžius, pateikė paraišką dėl projekto „Tvaraus turizmo skatinimas regionuose“ įgyvendinimo.


Projekto tikslas - plėtoti turizmo sektoriaus darbuotojų kompetencijas žaliuosiuose sektoriuose, kurti žaliųjų sektorinių įgūdžių metodiką, į ateitį orientuotą mokymų programą ir iniciatyvas, kuria remiamas dalyvaujančių organizacijų požiūris į aplinkos tvarumą.


Remiantis pasaulinėmis tendencijomsi tiek turizmas, tiek kitos srities verslai turi vystytis aplinkai draugiška linkme, tad svarbu turizme dirbantiems asmenims suteikti žinių, užnorinti diegti aplinką tausojančias technologijas ir priemones savo veiklose.


Skandinavijos šalyse jau vyrauja tendencijos, kad turistai rinkdamiesi, kur poilsiauti, vis dažniau kreipia dėmesį ar verslas yra draugiškas aplinkai. Šios tendencijos ateina ne tik į Lietuvą, bet ir į kitas Europos šalis, todęl svarbu, kad verslai būtų tam pasiruošę ir tokiu būdu padidintų konkurencingumą savo sektoriuje.


Projekto uždaviniai:


1. Turizmo sektoriuje dirbančių gyventojų kompetencijų kėlimas;

2. Sukurti tvaraus turizmo metodiką, skirtą turizmo darbuotojams;

2. Kaimo turizmo sodybų, maitinimo įstaigų savininkų mokymai darnaus turizmo tema (vandens tausojimo sistemos, maisto švaistymo problema, saulės ir vėjo energetikos;


Jei projektas bus įvertintas teigiamai ir bus gautas finansavimas, jau nuo rugsėjo mėnesio galėsime pradėti vykdyti veiklą ir įgyvendinti išsikeltus tikslus.





bottom of page