top of page

„FUNKCINĖS ZONOS: ATEITIES GALIMYBĖS IR IŠŠŪKIAI TAURAGĖ+ BANDOMOJI INICIATYVA: PATIRTIS IR PAMOKOS

Gruodžio 4 dieną Jurbarko kultūros centre vyko konferencija „FUNKCINĖS ZONOS: ATEITIES GALIMYBĖS IR IŠŠŪKIAI TAURAGĖ+ BANDOMOJI INICIATYVA: PATIRTIS IR PAMOKOS.


Susirinkusius svečius pasveikino Tauragės regiono plėtros tarybos pirmininkas, Nacionalinės regioninės plėtros tarybos pirmininkas, Jurbarko rajono savivaldybės meras, Skirmantas Mockevičius. Renginio metu buvo aptartas - Funkcinės Zonos Tauragė+ bandomųjų iniciatyvų pirmojo finansavimo laikotarpis.


VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertas Gediminas Česonis renginio eigoje pasidalino projekto detalėmis nuo vizijos iki rezultato. Buvo atkreipiamas dėmesys į planavimo dalį, kad viskas vyktų sklandžiai pirmiausia reikia išsiaiškinant svarbiausias problemas, kurios vyrauja visame regione, o vėliau siekti rezultatų.


Pirmosios panelinės diskusijos dalyviai Ministrės Pirmininkės patarėja savivaldos ir regioninės politikos klausimais Natalija Kazlauskienė, Lietuvos Respublikos Seimo narys Giedrius Surplys, Jurbarko ir Tauragės rajonų savivaldybių merai Skirmantas Mockevičius ir Dovydas Kaminskas, VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros direktorės pavaduotoja Jūratė Lepardinienė kalbėjo apie bendradarbiavimą, kaip Funkcinės Zonos pagrindą. Buvo diskutuojama, kokią reikšmę bendradarbiavimui turi ekonominė, geografinė padėtis ir dar daug kitų aktualių klausimų.


Antrosios panelinės diskusijos dalyviai – Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, Arvydas Štulas, UAB „Tauragės vandenys“ direktorius Tadas Pauparis, VšĮ „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė, UAB Scanstatyba direktorius Mantas Špigelskis dalinosi įspūdžiai su kokias iššūkiais teko susidurti įgyvendinant funkcinės zonos strategijos bendrus veiksmus. Diskusijoje buvo aptarti ne tik iššūkiai, bet ir nauda. Meras T. Bartkus džiaugėsi naujais maršrutais, kurie leidžia darbuotojams iš kitų regiono savivaldybių dirbti Šilalės r. sav.


Trečiosios diskusijos dalyviai: Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos grupės vadovė Rasa Tamulevičiūtė, Vilniaus regiono plėtros tarybos pirmininkas, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Eglė Stonkė, VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertas Gediminas Česonis. Visi diskutavo apie funkcinės zonos kaip naujos viešųjų paslaugų teikimo modelio naudą ir iššūkius bei paslaugų adaptavimą į viešąsias paslaugas, o vieną iš naudų G. Česonis įvardino konkurencinį pranašumą, nes tuomet tampi sektinu pavyzdžiu kitiems, o iššūkiai su kuriais susiduriama įgyvendinant funkcinės zonos strategijos bendrus veiksmus R. Tamulevičiūtės teigimu, tai žmogiškieji ir finansiniai resursai.


Renginio pabaigoje, VšĮ "Žaliasis regionas" direktorė Gaiva Mačiulaitienė atskleidė Funkcinės Zonos Tauragė+ pirmaeilių veiksmų įgyvendinimo rezultatus. Buvo pristatyti įgyvendinti projektai Jurbarko, Pagėgių, Šilalės ir Tauragės rajonuose bei VšĮ „Žaliasis regionas“ sukurti rezultatai ir veiklos planai. Renginys užbaigiamas padėkos žodžiais visiems kūrusiems Funkcinę zoną Tauragė+ ir įgyvendinusiems šios funkcinės zonos strateginius veiksmus.


Šis susitikimas,– tai puiki galimybė ne tik aptarti renginyje išgirstas idėjas ir planus, bet ir sukurti gyvą ir dinamišką bendruomenę, siekiančią bendrų tikslų įgyvendinimo. Renginio organizatoriai – CPVA (Centrinė projektų valdymo agentūra), viešoji įstaiga „Žaliasis regionas“.







bottom of page