top of page

Projekto „Plans for Urban Mobility Actions“ darbo grupės susitikimas

Sausio 23 dieną vyko projekto URBACT (Urban Mobility Actions Plan) vietos veiklos darbo grupės susitikimas, kuriame susipažinome su programos veiklos kryptimis ir dalinomės mintimis apie tvarią, aplinką tausojančią ir patogią susisiekimo sistemą.


Ši projekto URBACT programa neapsiriboja tik projektais, ji susijusi su tarptautiniu bendradarbiavimu ir žinių bei gerųjų pavyzdžių pasidalinimu. Pagrindinis partneris Liepojos savivaldybės centrinė administracija, o projekto partneriai yra 9, tarp jų Tauragės regionas. Susitikimo metu Tauragės regiono visuomenė turėjo galimybę išgirsti VšĮ Jungtinio techninio sekretoriato eksperto Gedimino Česonio įžvalgas apie projekto programą ir galimybėmis pasinaudoti Europos miestų patirtimis.


Susitikimo eigoje keliavome į Lietuvos mobilumo pavyzdį. Direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas supažindino su Klaipėdos viešojo transporto sistema ir visa bilietų sprendimų diegimo evoliucija, kuri padėjo sudaryti sąlygas dabartiniams inovatyviems sprendimams. Šiuo metu yra matomas keliavimas realiu laiku ir stebimas vienkartinių bilietų įsigijimo kiekis, kurį viršijus automatiškai bilietas perkeliamas į terminuotą  ir taip sutaupoma išleista pinigų suma.


Viešosios įstaigos „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė pristatymo metu pasidalino URBACT projekto išvykos akimirkomis į Švediją (Malmą), pristatė partnerių tinklo studijos „Mobilumo mieste veiksmų planų“  rezultatus bei supažindino su kiekvieno projekto partnerio esama darnaus judumo situacija ir tikslais šiame projekte.

Susitikimą vainikavo bendros darbo grupės ateities vizijos ir idėjos, kurios prisidės prie mobilumo strategijos kūrimo. Šią darbo grupę sudarė Tauragės regiono savivaldybių, švietimo įstaigų, verslo asociacijų, autobusų parkų, vietos veiklos grupių atstovai.




bottom of page