top of page

Tauragėje pradedamos vykdyti edukacijos apie vėjo energetiką. Jas ves – vietos bendruomenės nariai

Siekdama šviesti visuomenę ir įtraukti vietos bendruomenes į edukacines veiklas, #EnergySmartSTART programa, bendradarbiaudama su VšĮ „Žaliasis regionas“ ir Tauragės rajono savivaldybės administracija, pristato pirmąją Lietuvoje edukaciją apie vėjo energetiką – „Vėjo spalva – žalia“. Pirmoji edukacija vyks simbolinę – Energetikų dieną. Norint, kad vis daugiau žmonių prisidėtų prie tvarios ateities kūrimo, svarbu įtraukiai supažindinti visuomenę su energijos gamyba iš atsinaujinančių išteklių.

Nemokamos edukacijos vyks Lauksargių seniūnijos antro aukšto patalpose (Beržų g. 1) ir šalia „Ignitis renewables“ valdomo vėjo elektrinių parko, o jas ves „Ignitis grupės“ įmonių darbuotojų apmokyti Tauragės rajono bendruomenių nariai.

„Jaučiame susidomėjimą ekskursijomis į energetikos objektus, bet iki šiol neturėjome galimybės pasiūlyti iš arčiau susipažinti su energijos gamyba iš vėjo. Tauragės rajoną, kaip pirmosios edukacijos vietą, nusprendėme pasirinkti, nes tai yra tvaria ateitimi intensyviai besirūpinantis ir ją kuriantis rajonas”, – sako #EnergySmartSTART edukacinių programų vadovė Vaiva Rutkauskaitė.

Bendruomenių, įsikūrusių netoli vėjo elektrinių parkų, nariai ne tik geriausiai pažįsta savo rajoną, bet ir gali būti geruoju pavyzdžiu kitų rajonų bendruomenėms, kaip įsitraukti į aktyvų bendradarbiavimą su vėjo elektrinių parkų vystytojais.

„Džiaugiamės, kad edukacijos pradeda vykti būtent šiemet, kai Tauragė tapo Lietuvos kultūros sostine. Tai bus dar viena veikla padedanti atskleisti mūsų krašto identitetą ir žaliausio miesto Lietuvoje viziją. „Vėjo spalva – žalia!“ – vienas iš būdų edukuoti apie aplinkos tausojimą ir įdomiai supažindinti su vėjo energetika, vėjo jėgainių veikimo principais bei įtraukti bendruomenes į edukacines veiklas, skatinti jų verslumą“, – teigia VšĮ „Žaliasis regionas“ direktorė Gaiva Mačiulaitienė.

Dalyvauti edukacijose gali visi norintys, tačiau būtina išankstinė registracija, kurią galima rasti www.energysmartstart.lt svetainėje. Minimalus vienos edukacijos dalyvių skaičius – 10.

Edukacijų dalyviai turės galimybę sužinoti, kaip statomos vėjo elektrinės, kaip jos veikia, virtualiu būdu pakilti iki vėjo elektrinės viršaus bei sužinoti, kodėl vėjo spalva yra žalia.

Daugiau informacijos: www.energysmartstart.lt



bottom of page